Ecotap laadpalen: duurzame laadoplossingen

Er zijn veel verschillende laadpalen op de markt, maar Ecotap laadpalen zijn één van de beste. Ecotap laadpalen zijn van hoge kwaliteit, betrouwbaar én betaalbaar. Ze zijn ook erg gebruiksvriendelijk, waardoor je je auto snel kunt opladen.

Ecotap laadpalen: waarvoor staat Ecotap?

Ecotap is een toonaangevend bedrijf, onderdeel van het franse beursgenoteerde Legrand SA, dat zich toelegt op de ontwikkeling en productie van geavanceerde laadoplossingen voor elektrische voertuigen. De laadstations, herkenbaar aan hun distinctieve groene tint, zijn niet alleen visueel opmerkelijk in het stedelijk landschap, maar het is hun duurzame benadering en onwrikbare toewijding aan kwaliteit die hen positioneert als een voorkeurskeuze in de markt. Ecotap is méér dan een leverancier van laadpalen; hun actieve betrokkenheid bij het bevorderen van een duurzame toekomst wordt weerspiegeld in zowel hun bedrijfsfilosofie als in hun selectie van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden. Het gebruik van gerecyclede materialen in veel van hun productonderdelen benadrukt dit engagement.De Ecotap App

De Ecotap-app is een gratis app die je kunt downloaden op je smartphone of tablet. De app maakt het mogelijk om je Ecotap-lader op afstand te bedienen.

Met de Ecotap-app kun je onder andere:

 • Intuïtief je laadpaal bedienen
 • 24/7 Ecotap® support bereiken
 • Eenvoudig beheren van stroomverbruik en facturatie
 • Andere Ecotap-laadpunten vinden. 

 


De verschillende Ecotap laadpalen 

Ecotap biedt verschillende laadpalen aan: zowel thuisladers als duoladers & snelladers. Wanneer je overweegt een laadpaal aan te schaffen, vormt Ecotap een uitstekende optie. Ecotap presenteert een uitgebreid portfolio van laadstations, elk met specifieke eigenschappen en voordelen, waardoor er een optimale afstemming mogelijk is op jouw specifieke behoeften. Onze deskundigen staan paraat om jou gedetailleerd te adviseren over het gehele Ecotap-assortiment.

 • Ecotap Homebox met kabel (thuislader): Deze thuislaadunit is eenvoudig in gebruik en komt met een flexibele laadkabel (tot 11kW) of een gladde kabel (tot 22kW). Je kunt kiezen tussen een stekker van type 1 of 2 voor directe aansluiting op je elektrische auto. Gemaakt van 2 mm dik staal, kan de Homebox aan de muur worden bevestigd of op een optionele stalen staander.
 • Ecotap Homebox met contactdoos (thuislader): Deze thuislaadunit is eenvoudig in gebruik en uitgerust met een 7-polige contactdoos (Type 2). Met behulp van een laadkabel kan jouw elektrische auto direct aan het laadstation worden gekoppeld. De Homebox, gemaakt van 2 mm dik staal, kan aan de muur of op een optionele stalen pilaar worden gemonteerd.
 • Ecotap Laadzuil Duo (duolader): De Duo Laadzuil is ideaal voor installatie bij zakelijke locaties en openbare gebieden. Twee auto's kunnen er simultaan worden opgeladen.
 • Ecotap Laadzuil Duo Wide (duolader): De Laadzuil Duo Wide is geschikt voor plaatsing op het netbeheerdersnetwerk. Er kunnen tegelijkertijd twee auto’s geladen worden.
 • Ecotap Wandlader Duo (duolader): Dit laadstation is bij uitstek geschikt voor plaatsing aan de wand. Er kunnen tegelijkertijd twee auto’s worden geladen.
 • Ecotap DC30 (snellader): De Ecotap® DC 30 snellaadstation is geschikt voor alle elektrische voertuigen en biedt een DC-uitgangsvermogen tot 30kW. Het werkelijke laadcapaciteit is afhankelijk van de beschikbare stroom, waarbij maximaal 3x 45 ampère vereist is (instelbaar tussen 10A en 45A).
 • Ecotap DC60 (snellader): De Ecotap® DC 60 snellaadstation is compatibel met alle elektrische voertuigen die zijn voorzien van een CHAdeMO of CCS-aansluiting. Deze lader levert een DC-uitgangsvermogen tot 60kW. Het werkelijke laadcapaciteit varieert op basis van de beschikbare stroom, met een maximale behoefte van 90 ampère (instelbaar tussen 10A en 90A).
 • Ecotap DC120 (snellader): De Ecotap® DC 120 snellader kan gebruikt worden voor alle elektrische voertuigen met een CCS  aansluiting. De lader heeft een DC power output van maximaal 120 kW. Het daadwerkelijke laadvermogen hangt af van het vermogen wat beschikbaar is.
 • Ecotap DC180 (snellader): De Ecotap® DC 180 snellaadstation is geschikt voor alle elektrische auto's die zijn uitgerust met een CHAdeMO of CCS-aansluiting. Dit station biedt een DC-uitgangsvermogen van maximaal 180kW voor CCS en 60kW voor CHAdeMO. Het feitelijke laadvermogen is afhankelijk van de beschikbare stroom, waarbij tot 270 ampère kan worden vereist (instelbaar van 10A tot 270A).

Het is daarnaast ook mogelijk om een laadpaal van Ecotap in de huisstijl van jouw bedrijf te designen of te personaliseren. Ook load balancing is mogelijk. Bekijk alle mogelijkheden in hun handige brochure.

 

   

  Wat zijn de voordelen van Ecotap?

  Ecotap laadpalen combineren kwaliteit, gebruiksgemak en betaalbaarheid in één pakket. Of je nu een elektrische auto voor thuis of zakelijk gebruik hebt, een Ecotap laadpaal is de slimme keuze voor al je oplaadbehoeften.

  • Hoge kwaliteit: Ecotap laadpalen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn gebouwd om lang mee te gaan.
  • Betrouwbaarheid: Ecotap laadpalen zijn zeer betrouwbaar en zullen je auto altijd snel en veilig opladen.
  • Betaalbaarheid: Ecotap laadpalen zijn betaalbaar, waardoor je een goede laadpaal voor thuis kunt kopen zonder je portemonnee te breken. Bovendien is de installatie redelijk eenvoudig. 
  • Gebruiksvriendelijkheid: Ecotap laadpalen zijn zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je je auto met een paar klikken kunt opladen.
  Onze installatiebelofte

  Bij EV M-A-S staat meer centraal dan enkel het installeren van jouw Ecotap laadstation. Onze ambitie is een naadloze installatie-ervaring te waarborgen, ondersteund door voortdurende assistentie, zodat je met volledige gemoedsrust de weg op gaat. Bovendien zijn wij toegewijd om jou te assisteren bij het benutten van alle mogelijkheden van jouw laadstation, zodat je onmiddellijk kan starten met het laadproces.

  Offerte
  Onze procedure start met het aanbieden van een gedetailleerde en transparante offerte die alle projectgerelateerde kosten en specificaties bevat. Indien gewenst, is het mogelijk een afspraak te plannen voor een locatiebezoek, waarbij we jou van deskundig advies voorzien.

  Installatie
  Na goedkeuring van de offerte, bepalen we samen met jou een geschikte datum voor de installatie van jouw Ecotap laadpaal. Hierbij hanteren we een standaard levertermijn van 3 weken. Ons team van ervaren installateurs garandeert een vlotte en effectieve installatie, altijd in lijn met de Belgische veiligheidsstandaarden.


  Opvolging
  Onze toewijding stopt niet na de installatie. We garanderen voortreffelijke nazorg en monitoring om de optimale werking van jouw Ecotap laadpaal te verzekeren en eventuele vraagstukken met de nodige snelheid en deskundigheid aan te pakken.

  Neem contact op

  Ben je klaar om de toekomst van elektrisch rijden te omarmen met EV-MAS en Ecotap? Vraag vandaag nog jouw offerte aan. 
  logo mas
  MAS bv is een expert in het installeren
  van laadpalen en aanvullende laad-
  infrastructuur voor elektrische en hybride
  voertuigen. Bovendien verzorgt MAS ook
  de installatie van ventilatiesystemen in
  liftschachten en technische schachten.
  Connect