Blog

Installateur Wallbox - Alles wat je moet weten

Wallbox laadpalen zijn een van de meest populaire laadpalen op de markt. Ze zijn bekend om hun hoge kwaliteit, gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteit. Wallbox laadpalen zijn beschikbaar in een breed scala aan modellen, zodat je er altijd een kunt vinden die perfect bij jouw behoeften past. Onze deskundige Wallbox installateurs delen alle benodigde kennis over dit merk met je.

Blog

Ecotap laadpalen: duurzame laadoplossingen

Er zijn veel verschillende laadpalen op de markt, maar Ecotap laadpalen zijn één van de beste. Ecotap laadpalen zijn van hoge kwaliteit, betrouwbaar én betaalbaar. Ze zijn ook erg gebruiksvriendelijk, waardoor je je auto snel kunt opladen.

Blog

Smappee laadpalen: veilig, slim en energie-efficiënt

Bij MAS streven we er constant naar om onze diensten uit te breiden om te kunnen inspelen op de oplaadbehoeften van onze klanten. Dat is de reden waarom we Smappee, een vooraanstaand merk in slim energiebeheer, hebben opgenomen in ons aanbod. Smappee staat bekend om zijn innovatieve oplaadoplossingen die niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook vooruitstrevend en zeer kwalitatief zijn.

 

Blog

Easee laadpalen: luxueus design en superieur gebruiksgemak

De toekomst van mobiliteit is elektrisch en EV M-A-S helpt u om deze overgang moeiteloos te maken. Als betrouwbare installateur van Easee laadpalen, bieden wij u een naadloze service die aansluit op al uw laadbehoeften.

 

Blog

Schachtverluchting in lift- en technische schachten energetisch optimaliseren

Liftkokers en technische schachten worden dikwijls verwaarloosd, hoewel ze een belangrijke oorzaak van energieverlies zijn. Of u nu een nieuwe liftschacht of technische schacht bouwt en/of  onderhoudt, het begrijpen van de uitgangspunten van schachtverluchting zijn onmisbaar om redenen van brandveiligheid, energiezuinigheid, CO2-uitstoot, wettelijke verplichtingen en nog vele andere factoren. In dit artikel krijgt u inzichten in de ontwerpvereisten en beschikbare systemen voor schachtverluchting om de wettelijke vereisten te counteren met energiezuinige maatregelen.

Blog

Waar moet je op letten bij het kiezen van slimme ventilatie (ook wel 'Bluekit' genoemd)?

Wist je dat… elke liftschacht een wettelijk verplichte opening heeft voor rookafvoer en ventilatie? Dit wil dus zeggen dat er een permanent openstaande holte in het gebouw zit. Het ongecontroleerde verlies van warmte- en airconditioningenergie kan worden ingeperkt tot een minimum door het plaatsen van een gemotoriseerde klep in de ventilatieopening. Deze klep wordt in de volksmond en bij studiebureau's vaak een 'Bluekit' genoemd. Dankzij deze 'Bluekit' is het mogelijk om d.m.v. een kleine investering sterk te besparen. Is slimme ventilatie iets voor jou? Ontdek in dit artikel hoe je de juiste keuze maakt.

 

 

 

stijgende gasprijzen slimme ventilatie
Blog

Alarmerend hoge gasprijzen blijven pieken: hoe maak je jouw gebouw energiezuinig?

Het is niemand ontgaan: de energieprijzen zijn wereldwijd ongekend hoog. Met de winter in aantocht en het dreigend tekort door de oorlog, worden de hoge gasprijzen ‘het nieuwe normaal’. Maatregelen om de hoge energieprijzen te compenseren zijn er op korte termijn niet. De vraag naar alternatieve brandstoffen en energiebesparende installaties neemt toe om deze extreme kosten te drukken op korte én op lange termijn. Wil je graag je energiefactuur aanzienlijk laten dalen? Dankzij een installatie van MAS kan je sterk besparen d.m.v. een kleine investering. Doe de test met onze  energiecalculator en ontdek zelf hoeveel je kan besparen.

Energieprijs
Blog

Stijgende gasprijzen: bespaar energie dankzij MAS

Je kan er niet naast kijken: de energieprijzen swingen wereldwijd de pan uit. De vraag naar alternatieve brandstoffen en energiebesparende installaties neemt toe om deze stijgende kosten te drukken. Wil je graag je energiefactuur laten dalen? Dankzij een installatie van MAS kan je aanzienlijke bedragen besparen d.m.v. een kleine investering. Doe de test met onze energiecalculator en ontdek zelf hoeveel je kan besparen.

 

Blowerdoortest
Blog

Verlaag je E-peil dankzij MAS

Laat je een EPB keuring of energieaudit uitvoeren voor een nieuwbouw of ouder gebouw? Dan is een een blowerdoortest sterk aangeraden om de energiescore te achterhalen. Ontdek hier hoe een gemotoriseerde verluchtingsinstallatie van MAS een blowerdoortest (en dus ook je E-peil) gunstig beïnvloedt!

 

Onderhoudscontract liftschacht
Blog

Waarom een onderhoudscontract voor gemotoriseerde verluchtingen in liftschachten?

De installatie voor schachtverluchting van MAS is uitgerust met een branddetectiesysteem en is vaak gekoppeld aan de brandmeldingscentrale. De functie rookdetectie in de liftschacht heeft dus een directe invloed bij de brandpreventiebeheersing van het gebouw. Een vereiste van het KB van 12 juli 2012 over brandveiligheid in nieuwe gebouwen stipuleert dat er door een bevoegd persoon regelmatige controle wordt uitgevoerd over de correcte werking van de branddetectiemiddelen, zijnde de autonome branddetectoren in de liftschacht in geval van de gemotoriseerde ventilatie.

Liftschacht onderhoud
Blog

Vermijd oververhitting: de optimale omgevingstemperatuur voor jouw liftinstallatie dankzij MAS

Liften werken binnen temperatuurgrenzen van 5°C tot 35°C. Wanneer deze temperaturen niet gerespecteerd worden, dan kan dit de normale werking van de lift beïnvloeden en hierdoor zal de lift gevoelig zijn voor uitval. De meest courante liften zijn voorzien van een thermostaat die de lift uitschakelt wanneer deze temperatuurgrenzen worden overschreden. In dat geval wordt de lift op een veilige manier automatisch buiten dienst gesteld.

Ventilatiesysteem lift
Blog

Slim energie besparen dankzij MAS

Wist je dat je in elke liftschacht een opening nodig hebt voor rookafvoer en ventilatie? In een liftschacht of machinekamer is het volgens de brandwetgeving verplicht om een verluchtingsholte te voorzien. Dit wil dus zeggen dat er een permanent openstaande holte in het gebouw zit. Bij oudere gebouwen bedraagt de oppervlakte van die opening minstens 4% van het horizontale kokeroppervlak, in nieuwe gebouwen bedraagt deze ventilatieopening 1%.

Via deze opening kan waardevolle warmte- en airconditioningenergie het gebouw ongehinderd verlaten. Deze werkt dusdanig als ventilatieholte en brengt een stroom aan lucht door het gebouw. Afhankelijk van de hoogte van het gebouw, het aantal verdiepen (liftdeuren) en de gewenste binnentemperatuur verliest men hierdoor enorm veel aan warmte.

Energiezuinige liftschachten
Blog

Brandveilige liften door gemotoriseerde liftschachtventilatie van MAS

Tijdens een brand fungeert een liftschacht als een schoorsteen, die rook naar hogere verdiepingen leidt. Zelfs als de brand zelf onder controle is, vormt de rook die ontstaat een aanzienlijk risico voor de bewoners van het gebouw. Dat betekent dat architecten, projectontwikkelaars en ingenieurs niet enkel rekening dienen te houden bij het ontwerpen van gebouwen met brandbeheersing. Ze moeten ook rekening houden met rookdetectie en controle als een veiligheidskwestie.

Bijgewerkte voorschriften en innovaties in de sector betekenen dat er nu betere en eenvoudigere oplossingen zijn voor rookbeveiliging bij liften. Zo kan de brandbeveiliging automatisch ingeschakeld worden en de liftschacht extra geventileerd of afgesloten worden met een ventilatiesysteem van MAS.

logo mas
MAS bv is een expert in het installeren
van laadpalen en aanvullende laad-
infrastructuur voor elektrische en hybride
voertuigen. Bovendien verzorgt MAS ook
de installatie van ventilatiesystemen in
liftschachten en technische schachten.
Connect