Installateur laadpalen

Zorgeloos opladen, elke dag opnieuw! 

Installateur van o.a. Easee, Smappee, Ecotap en Wallbox

Gratis offerte aanvragen

Installateur laadpalen & laadinfrastructuur

EV MAS installeert laadpalen voor elektrische voertuigen voor particulieren, bedrijven en aanbestedingen. Het team van ervaren professionals biedt op maat gemaakte oplossingen voor elke klant, inclusief een uitstekende na-service. Onze experts plaatsen gerenommeerde merken zoals Easee, Smappee, Ecotap en Wallbox, maar andere merken komen ook in aanmerking.

Welke merken van laadpalen installeren wij?

Standaard installeert EV MAS 4 gerenommeerde merken. We bieden graag advies bij het kiezen van de juiste laadpaal voor jouw project. Daarnaast is het ook mogelijk om andere merken te plaatsen. 

Easee

Easee is een Noors merk dat koploper is op vlak van elektrisch rijden en bekend staat om de gebruiksvriendelijkheid van hun laadpalen. Het design is opvallend en is beschikbaar in diverse kleuren. Bovendien zijn ze eenvoudig te plaatsen en te onderhouden.

Meer info

Wallbox

Wallbox creëert slimme laadsystemen die geavanceerde technologie combineren met een uitzonderlijk design. De communicatie tussen de auto en de oplader beheren gebeurt via gebruiksvriendelijke toepassingen.

Meer info

Smappee

Met behulp van energiemonitoring en een uniek design behoort het Belgische merk tot de meest vooruitstrevende merken.

Plus d'info

Ecotap

Ecotap is leverancier van hoogwaardige laadoplossingen, voor zowel AC- als DC-laders. Deze Nederlandse fabrikant staat voor premium laadoplossingen, gemaakt uit duurzame materialen. Ze zijn steeds overgedimensioneerd.

Meer info

Type laadpalen

Regulier of snelladen

Over het algemeen zijn AC laadpalen geschikt voor thuis en kantoor, terwijl DC laadpalen beter geschikt zijn voor publieke laadstations. AC laadpalen leveren wisselstroom en zijn geschikt voor het regulier laden van elektrische voertuigen thuis of op kantoor. DC laadpalen leveren gelijkstroom en zijn geschikt voor het snel opladen van elektrische voertuigen bij publieke oplaadpunten of op snelwegstations.

Slim of standaard

Slimme laadpalen bieden diverse voordelen, zoals de mogelijkheid om laadsessies te plannen en te monitoren, het beheer van laadkosten en de laadsnelheid automatisch te optimaliseren d.m.v. statische en dynamische load balancing. Bovendien kunnen slimme laadpalen worden geïntegreerd met slimme huis- en kantoorsystemen. Als je echter op zoek bent naar een basis oplaadoplossing, dan is een standaard laadpaal wellicht voldoende.

Paal of wand

Een wandlaadpaal wordt op een muur gemonteerd en wordt vaak thuis gebruikt, binnen of op een oprit, op kleinere parkeerplaatsen en in ondergrondse parkeergarages / staanplaatsen. Een laadstation op een paal staat vrijstaand en is geschikt voor gebruik op openbare plaatsen, parkeerterreinen en grotere bedrijfspanden. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van meerdere laadpunten op eenzelfde laadpaal.

Publiek of privé

Publieke laadpalen zijn toegankelijk voor iedereen en vergroten de reikwijdte van elektrische auto's, maar er is een beperkt aantal palen beschikbaar en sommige laadpalen brengen hoge kosten met zich mee. Privélaadpalen brengen kosten voor installatie met zich mee, maar bieden gebruikers gemak en kostenbesparing op lange termijn.

Waarom een laadpaal installeren?

Het installeren van laadpalen biedt talloze voordelen op verschillende gebieden.
 

✔︎ Voordelig

Thuis laden is tot 4x goedkoper dan aan een publieke laadpaal. En als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, laad je je wagen zelfs gratis op.

✔︎ Slimme oplossing

Tegenwoordig zijn laadpalen ook slim en bieden ze geavanceerde functies. Zo kunnen gebruikers kiezen wanneer ze stroom naar hun voertuig sturen, bijvoorbeeld tijdens piek- of dalmomenten. Bovendien is het mogelijk om alles te monitoren. 

✔︎ Eenvoud

Omdat het opladen van een elektrisch voertuig tijd in beslag neemt, is het erg handig om thuis een laadpaal te hebben. Op deze manier kunnen gebruikers 's avonds hun voertuig inpluggen en de volgende ochtend vertrekken met een volledig opgeladen batterij.

✔︎ Veiligheid

Hoewel de meeste elektrische voertuigen met een tussenstuk in een standaard stopcontact kunnen worden gestoken, is het belangrijk om te beseffen dat het elektriciteitsnet thuis er niet op is voorzien om langdurig grote hoeveelheden energie te leveren. Een laadpaal is speciaal ontworpen om meer vermogen te leveren zonder oververhitting van het systeem. 

✔︎ Snelheid

Het opladen van een elektrisch voertuig via een laadpaal thuis is tot wel tien keer sneller dan opladen via een standaard stopcontact. Dit komt doordat de laadpaal is aangesloten op een eigen, beveiligde stroomkring.


Hoe gaan we te werk?

01

Offerte

We beginnen altijd met het verstrekken van een uitgebreide en duidelijke offerte die alle kosten en specificaties van het project omvat. Op verzoek bieden we de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een plaatsbezoek waarbij we passend advies geven.
02

Installatie

Na het ondertekenen van de offerte nemen we met jou contact op om de installatie in te plannen waarbij we een standaard levertermijn van 3 weken aanhouden. Onze ervaren installateurs zorgen voor een snelle en efficiënte installatie, waarbij we altijd de Belgische veiligheidsnormen hanteren.
03

Opvolging

Na de installatie houdt onze service niet op. We bieden een uitstekende opvolging en nazorg om ervoor te zorgen dat de laadpaal optimaal blijft presteren en eventuele problemen snel en efficiënt worden opgelost.
"Elektrische voertuigen zijn de toekomst van transport en laadpalen zijn de slagaders van dit nieuwe ecosysteem. EV MAS is gepassioneerd door het bouwen van duurzame infrastructuur voor een duurzame toekomst."

Peter De Langhe
Bestuurder EV MAS

Extra diensten

Publiek laden

De laadpalen kunnen worden gekoppeld aan een Charge Point Operator (een derde partij die het beheer en de facturatie regelt) waardoor de laadpaal publiekelijk beschikbaar wordt.

Onderhoud

In overleg is het mogelijk om onderhoudsafspraken te maken, voornamelijk voor grotere installaties en/of met jaarcontracten.

Gratis offerte

Wens je een offerte op maat voor de installatie van slimme laadpalen? Vraag vrijblijvend & gratis een offerte aan voor jouw laadinfrastructuur.
Vul jouw mailadres in en ontvang onze brochure.

Brochure downloaden

FAQ voor EV MAS – Installateur van laadpalen

Voor meer informatie over de installatie van laadpalen en de services van EV MAS, neem gerust contact met ons op. Als ervaren laadpalen installateur staan wij klaar om jou te helpen met al jouw vragen en behoeften.
 

1. Kan ik een parkeerplaats voor mijn deur claimen voor mijn laadpaal?

Als je zelf geen plek hebt voor een laadpaal en het dichtstbijzijnde openbare laadstation is te ver, kun je alsnog een laadpaal laten installeren binnen een straal van 250 meter van je huis op kosten van de Vlaamse overheid. Een parkeerplaats claimen kan helaas niet, gezien het dan een publieke laadpaal betreft. Meer info vind je hier.

2. Moet je een laadpaal onderhouden?

Een laadpaal heeft weinig onderhoud nodig. EV MAS biedt als ervaren laadpalen installateur onderhoudsservices aan om jouw laadpaal optimaal te laten functioneren.

3. Wat bepaalt de prijs van een laadpaal?

De prijs van een laadpaal varieert afhankelijk van het merk (installatie Wallbox laadpalen, installatie Ecotap laadpalen, installatie Smappee laadpalen, installatie Easee laadpalen), type en de installatievereisten. Als je bijvoorbeeld een slimme laadpaal installeert die rekening houdt met daluren, dan zal dit bijvoorbeeld meer kosten dan een 'domme' laadpaal. Ook als je elektriciteit laat verzwaren of een combinatie wenst met je zonnepanelen kan dit bijkomende kosten met zich meebrengen. EV MAS biedt een breed scala aan laadpalen aan, geschikt voor elk budget. Bovendien kan je ook subsidies verkrijgen voor de installatie van een laadpaal in Vlaanderen als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Onze installateurs geven je graag meer informatie over alle mogelijkheden en alternatieven. 

4. Waar installeer je een laadpaal het beste?

Het is slim om jouw laadpaal zo dicht mogelijk nabij jouw zekeringkast te plaatsen. Dit vereenvoudigt de installatie en kan kostenbesparend werken. Je kunt kiezen tussen een laadstation dat op een paal gemonteerd wordt of eentje die tegen een binnen- of buitenmuur van jouw huis wordt bevestigd. De optimale keuze hangt af van jouw specifieke situatie thuis en jouw persoonlijke voorkeuren. 

5. Heeft een laadpaal invloed op jouw brandverzekering?

Een laadpaal in jouw woning verhoogt het brandrisico niet, mits deze correct is geïnstalleerd. Het is niet verplicht om de installatie van een laadpaal aan jouw verzekeraar te melden. Toch is het verstandig om dit wel te doen, net als bij elke structurele wijziging in jouw huis. Hiermee voorkom je dat je onderverzekerd raakt en mogelijk onvoldoende gecompenseerd wordt bij schade. Maar maakt een laadstation je brandverzekering duurder? Dit hangt af van jouw verzekeraar, aangezien zij zelf kunnen beslissen of ze de premie aanpassen.

6. Hoe lang duurt de installatie van een laadpaal?

De installatietijd van een laadpaal kan variëren. Eenvoudige installaties kunnen binnen enkele uren voltooid zijn, terwijl complexere installaties meer tijd kunnen vergen. EV MAS zorgt voor een efficiënte planning om de overlast te minimaliseren.

7. Wat gebeurt er als er een storing is met mijn laadpaal?

EV MAS biedt volledige ondersteuning bij storingen. Bij een defect of technisch probleem staan onze technici klaar om het probleem snel en efficiënt op te lossen.

8. Voor bedrijven: vanaf hoeveel laadpalen verkrijg ik schaalvoordeel?

Contacteer EV MAS voor een op maat gemaakt plan en offerte die jouw zakelijke behoeften weerspiegelt.

9. Voor bedrijven: kan ik controleren hoeveel mijn medewerkers laden op kantoor/verbruiken?

Ja, EV MAS biedt intelligente laadoplossingen waarmee je het laadgedrag en -verbruik van jouw medewerkers kan monitoren en beheren.


Contacteer ons
logo mas
MAS bv is een expert in het installeren
van laadpalen en aanvullende laad-
infrastructuur voor elektrische en hybride
voertuigen. Bovendien verzorgt MAS ook
de installatie van ventilatiesystemen in
liftschachten en technische schachten.
Connect