
Slimme laadpalen
Zorgeloos opladen, elke dag opnieuw!
Installateur van o.a. Easee, Smappee, Ecotap en Wallbox

Installateur laadpalen & laadinfrastructuur
EV MAS installeert laadpalen voor elektrische voertuigen voor particulieren, bedrijven en aanbestedingen. Het team van ervaren professionals biedt op maat gemaakte oplossingen voor elke klant, inclusief een uitstekende na-service. Onze experts plaatsen gerenommeerde merken zoals Easee, Smappee, Ecotap en Wallbox, maar andere merken komen ook in aanmerking.
Welke merken installeren wij?

Easee
Easee is een Noors merk dat koploper is op vlak van elektrisch rijden en bekend staat om de gebruiksvriendelijkheid van hun laadpalen. Het design is opvallend en is beschikbaar in diverse kleuren. Bovendien zijn ze eenvoudig te plaatsen en te onderhouden.

Wallbox
Wallbox creëert slimme laadsystemen die geavanceerde technologie combineren met een uitzonderlijk design. De communicatie tussen de auto en de oplader beheren gebeurt via gebruiksvriendelijke toepassingen.

Smappee
Met behulp van energiemonitoring en een uniek design behoort het Belgische merk tot de meest vooruitstrevende merken.

Ecotap
Ecotap is leverancier van hoogwaardige laadoplossingen, voor zowel AC- als DC-laders. Deze Nederlandse fabrikant staat voor premium laadoplossingen, gemaakt uit duurzame materialen. Ze zijn steeds overgedimensioneerd.
Type laadpalen
Regulier of snelladen

Over het algemeen zijn AC laadpalen geschikt voor thuis en kantoor, terwijl DC laadpalen beter geschikt zijn voor publieke laadstations. AC laadpalen leveren wisselstroom en zijn geschikt voor het regulier laden van elektrische voertuigen thuis of op kantoor. DC laadpalen leveren gelijkstroom en zijn geschikt voor het snel opladen van elektrische voertuigen bij publieke oplaadpunten of op snelwegstations.
Slim of standaard

Slimme laadpalen bieden diverse voordelen, zoals de mogelijkheid om laadsessies te plannen en te monitoren, het beheer van laadkosten en de laadsnelheid automatisch te optimaliseren d.m.v. statische en dynamische load balancing. Bovendien kunnen slimme laadpalen worden geïntegreerd met slimme huis- en kantoorsystemen. Als je echter op zoek bent naar een basis oplaadoplossing, dan is een standaard laadpaal wellicht voldoende.
Paal of wandmontage

Een wandlaadpaal wordt op een muur gemonteerd en wordt vaak thuis gebruikt, binnen of op een oprit, op kleinere parkeerplaatsen en in ondergrondse parkeergarages / staanplaatsen. Een laadstation op een paal staat vrijstaand en is geschikt voor gebruik op openbare plaatsen, parkeerterreinen en grotere bedrijfspanden. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van meerdere laadpunten op eenzelfde laadpaal.
Publiek of privé

Publieke laadpalen zijn toegankelijk voor iedereen en vergroten de reikwijdte van elektrische auto's, maar er is een beperkt aantal palen beschikbaar en sommige laadpalen brengen hoge kosten met zich mee. Privélaadpalen brengen kosten voor installatie met zich mee, maar bieden gebruikers gemak en kostenbesparing op lange termijn.
Waarom een laadpaal installeren?
✔︎ Voordelig
Thuis laden is tot 4x goedkoper dan aan een publieke laadpaal. En als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, laad je je wagen zelfs gratis op.
✔︎ Slimme oplossing
Tegenwoordig zijn laadpalen ook slim en bieden ze geavanceerde functies. Zo kunnen gebruikers kiezen wanneer ze stroom naar hun voertuig sturen, bijvoorbeeld tijdens piek- of dalmomenten. Bovendien is het mogelijk om alles te monitoren.
✔︎ Eenvoud
Omdat het opladen van een elektrisch voertuig tijd in beslag neemt, is het erg handig om thuis een laadpaal te hebben. Op deze manier kunnen gebruikers 's avonds hun voertuig inpluggen en de volgende ochtend vertrekken met een volledig opgeladen batterij.
✔︎ Veiligheid
Hoewel de meeste elektrische voertuigen met een tussenstuk in een standaard stopcontact kunnen worden gestoken, is het belangrijk om te beseffen dat het elektriciteitsnet thuis er niet op is voorzien om langdurig grote hoeveelheden energie te leveren. Een laadpaal is speciaal ontworpen om meer vermogen te leveren zonder oververhitting van het systeem.
✔︎ Snelheid
Het opladen van een elektrisch voertuig via een laadpaal thuis is tot wel tien keer sneller dan opladen via een standaard stopcontact. Dit komt doordat de laadpaal is aangesloten op een eigen, beveiligde stroomkring.
Hoe gaan we te werk?
Offerte
Installatie
Opvolging
Fiscaliteit
Voor particulieren is de laadpaal 100% aftrekbaar indien:
✔︎ de aankoop en installatie na 1 september 2021 is gebeurd;
✔︎ je laadpaal een slimme sturing heeft en wordt bevoorraad met groene stroom;
✔︎ je huurder of eigenaar bent.
Je krijgt 45% belastingreductie met een plafond van € 1.750 per laadpunt en per belastingbetaler, voor gemaakte kosten vanaf 1 januari 2022. Wees er wel snel bij, want over de jaren daalt het voordelige percentage tot 15% van het investeringsbedrag in 2024.
Voor zelfstandigen en vrije beroepers is de laadpaal 200% aftrekbaar indien:
✔︎ het gaat om een vaststaande, slimme laadpaal die zijn laadvermogen en -toestand kan communiceren met de gebruikers;
✔︎ de laadpaal publiek toegankelijk is en bruikbaar voor derden;
✔︎ de aankoop en installatie plaatsvond tussen 1 september 2021 en 31 maart 2023. Na die datum zakt het aftrekpercentage naar 150%.


Peter De Langhe
Bestuurder EV MAS

Extra diensten
Publiek laden
De laadpalen kunnen worden gekoppeld aan een Charge Point Operator (een derde partij die het beheer en de facturatie regelt) waardoor de laadpaal publiekelijk beschikbaar wordt.
Onderhoud
In overleg is het mogelijk om onderhoudsafspraken te maken, voornamelijk voor grotere installaties en/of met jaarcontracten.
