Waar moet je op letten bij het kiezen van slimme ventilatie (ook wel 'Bluekit' genoemd)?

Wist je dat… elke liftschacht een wettelijk verplichte opening heeft voor rookafvoer en ventilatie? Dit wil dus zeggen dat er een permanent openstaande holte in het gebouw zit. Het ongecontroleerde verlies van warmte- en airconditioningenergie kan worden ingeperkt tot een minimum door het plaatsen van een gemotoriseerde klep in de ventilatieopening. Deze klep wordt in de volksmond en bij studiebureau's vaak een 'Bluekit' genoemd. Dankzij deze 'Bluekit' is het mogelijk om d.m.v. een kleine investering sterk te besparen. Is slimme ventilatie iets voor jou? Ontdek in dit artikel hoe je de juiste keuze maakt.

 

 

 

De voordelen van slimme ventilatie

De energieprijzen zijn wereldwijd ongekend hoog. De vraag naar alternatieve brandstoffen en energiebesparende installaties neemt toe om deze extreme kosten te drukken op korte én op lange termijn. Wil je graag je  energiefactuur laten dalen? Dankzij de installatie van een 'Bluekit' kan je sterk besparen d.m.v. een kleine investering. Doe de test met onze  energiecalculator en ontdek zelf hoeveel je kan besparen. 

Slimme ventilatie biedt bijkomende voordelen. Naast de  unieke  terugverdienformule en de  gegarandeerde  ROI voorkomt de installatie ook duizenden kilo’s aan CO2-uitstoot, waardoor het gebouw  duurzamer wordt voor het milieu. Dankzij de gemotoriseerde klep is het ook aangenamer vertoeven in het gebouw gezien de  constantetemperatuur. Het gebouw wordt ook  brandveiliger dankzij slimme ventilatie. De installatie gebeurt snel en eenvoudig waardoor er weinig tot geen hinder is bij het plaatsen en het onderhoud. 


Hoe kies ik het gepaste systeem?

Ben je van plan om een slim ventilatiesysteem te installeren? Experts in slimme ventilatie raden steeds aan om verschillende offertes op te vragen voordat er wordt overgegaan tot een aankoop. De prijs van de installatie en de service kan namelijk  sterk variëren in functie van het project. Houd hierbij niet alleen rekening met de offerteprijs, maar ook met de  onderhoudspakketten en de  totaaloplossingen die aangeboden worden. Je kan hier nog verder in gaan door bij elke offerte de  ROI te berekenen.  Vraag hier alvast jouw offerte aan voor een installatie van MAS. Dan komen wij ter plaatse om de nodige opmetingen uit te voeren om een offerte op te stellen. 

Wens je gebruik te maken van een consultant om  inzichten op maat  van jouw gebouw te ontvangen? De zaakvoerder van MAS biedt een kostenbesparende oplossing en inzichten op maat van jouw gebouw op vlak van energie, duurzaamheid en brandveiligheid. 

Heb je vragen of wil je meer weten over de slimme ventilatiesystemen van MAS? 

logo mas
MAS bv is een expert in het installeren
van laadpalen en aanvullende laad-
infrastructuur voor elektrische en hybride
voertuigen. Bovendien verzorgt MAS ook
de installatie van ventilatiesystemen in
liftschachten en technische schachten.
Connect